
Τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε η άσκηση «ΛΑΙΛΑΨ 1/26» του Πολεμικό Ναυτικό, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικός Κόλπος και του Μυρτώο Πέλαγος.

Στην άσκηση συμμετείχαν Μονάδες από τις Διοικήσεις Φρεγατών (ΔΦΓ), Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Υποβρυχίων (ΔΥ), καθώς και δυνάμεις της Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Παράλληλα, συμμετείχαν ιπτάμενα μέσα της Αεροπορίας Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμική Αεροπορία, ενισχύοντας τον διακλαδικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου και είχε ως βασικό στόχο την αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης, καθώς και τη διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Η «ΛΑΙΛΑΨ 1/26» επιβεβαιώνει τη συνεχή προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων για υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των επιμέρους κλάδων, σε ένα απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωστρατηγικό περιβάλλον.






















































































