Ανοικτή επιστολή μητέρας προς το 1ο Λύκειο Χολαργού

0
1299
Ακολουθήστε μας στα social media

epistoliΑγαπημένα μας παιδιά,

Είμαστε σήμερα στη 8η μέρα της κατάληψης σας. Η κούραση όλων είναι πλέον εμφανής. Οι σχέσεις μέσα στην “οικογένεια” μας, τη μεγάλη οικογένεια του 1ου Λυκείου Χολαργού τεταμένες. Όλοι δοκιμαστήκαμε. Όλοι προσπαθήσαμε μέσα σε αυτή τη διαδικασία να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που σας παιδεύουν. Εμείς ως γονείς που φέρουμε και την ευθύνη των πράξεων σας, εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα και εξαντληθήκαμε.

Οι καθηγητές σας χθες κατέθεσαν ένα κομμάτι της ψυχής τους μέσα σε λίγες μόνο λέξεις. Σας άνοιξαν την αγκαλιά τους και σας περιμένουν.
Όλοι εμείς οι μεγάλοι αναγνωρίζουμε τη μεγάλη δοκιμασία σχεδόν υπεράνθρωπη που σας επιβάλει το εκπαιδευτικό σύστημα, όμως πρεπει να ξέρετε ότι τόσο για τους καθηγητές σας όσο κι για εμάς τους γονείς σας μόνη μας έγνοια είναι να σας στηρίξουμε όσο μπορούμε να βγείτε μέσα από αυτό δυνατοί, να πιάσετε τους στόχους σας μικρούς, μεγάλους, να περάσετε από την εφηβία στην ενήλικη ζωή ομαλά και να βγείτε δυνατοί και ολοκληρωμένοι.
Μέσα από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία πήρατε κάποια πράγματα, ωριμάσατε.
Ακούστε τα μηνύματα που σας στέλνουμε. Ανοίξτε τα αυτιά σας καλά!
Δείτε το χέρι που σας προτείνουμε να σηκωθείτε και να σταθείτε στα πόδια σας. Ανοίξτε τα μάτια σας καλύτερα!
Πρώτα από όλα όμως ανοίξτε τις καρδιές σας, κι αφήστε μας να σας πλησιάσουμε.
Ανοίξτε τις πόρτες του σχολείου μας και πάμε όλοι μαζί οι καθένας από το δικό του μετερίζι να πάρουμε τα κύπελλα στα σχολικά πρωταθλήματα, τις πρωτιές στους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, τις διακρίσεις για την περιβαλλοντική μας συνείδηση, να πετύχουμε πάλι, όλα αυτά που εσείς οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού έχετε κατακτήσει με την αξία σας.
Νατάσσα Χαμηλοθώρη
Μητέρα μαθήτριας της Γ´ Λυκείου