Σπατάλες Χωρίς Τελειωμό

0
656
Συγχαρητήρια στους Επιτυχόντες Μαθητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Συγχαρητήρια στους Επιτυχόντες Μαθητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Ακολουθήστε μας στα social media

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥΣτο Δήμο μας παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες μας για συνεχείς σπατάλες ή υπερβάσεις προϋπολογισθέντων ποσών, δεν έχουν αντιληφθεί τίποτε απολύτως και συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο.

Δύο ημέρες πριν συγκεκριμένα στις 17 Ιαν.2017, ψηφίσθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η «Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού συνολικού προϋπολογισμού 59.996,16€, για προμήθεια πινακίδων για τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου».

 

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 είχε εγκριθεί διάθεση πίστωσης 10.000Ε «Για πλύσιμο, καθαριότητα και συντήρηση αγαλμάτων».

 

Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

          Τα ψηφισθέντα ποσά για προμήθεια πινακίδων του Δήμου και καθαριότητα και πλύσιμο αγαλμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλά.

          Τα αγάλματα που υπάρχουν στο Δήμο μας σήμερα θα πρέπει να καθαρίζονται από προσωπικό του Δήμου. Δεν πετάμε  λεφτά σε εξωτερικά συνεργεία όταν η εργασία μπορεί να γίνει από προσωπικό του Δήμου. Εξ άλλου μιλάμε για καθαριότητα και πλύσιμο κατά βάση, όχι δα και κάποια δύσκολη εργασία.

          Πριν ο Δήμος σπεύσει να διαθέσει τις περίπου 60.000 Ευρώ για πινακίδες θα έπρεπε πρώτα να αναζητήσει επιχειρήσεις –χορηγούς με αντάλλαγμα τη διαφήμισή τους.

          Κάνοντας κάποιος μια βόλτα λ.χ. στο Ν. Ψυχικό βλέπει στη συντριπτική τους πλειοψηφία ομοιόμορφες πινακίδες με το όνομα της οδού και τη διαφήμιση της μεγάλης αυτής επιχείρησης που χρηματοδοτεί.

          Τέτοια έρευνα κ. Δήμαρχε για αναζήτηση χορηγού σεις δεν κάνατε. Δεν κάνατε τίποτε απολύτως προς αυτή την κατεύθυνση.

          Τα 59.996,16 Ευρώ + 10.000 Ευρώ= 69996,16 Ευρώ είναι πάρα πολλά λεφτά.

          Όταν οι οικογένειες που αναμένουν τη βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο υπερβαίνουν τις 261, τα χρήματα αυτά δεν δίδονται για άλλους σκοπούς πλην των κοινωνικών.

Την στιγμή που η πατρίδα μας βιώνει τη χειρότερη φάση της κρίσης που τη μαστίζει και που θα την οδηγήσει σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, τί σκοπό εξυπηρετεί η τεράστια δαπάνη των 69996,16  Ευρώ, για προμήθεια πινακίδων του Δήμου και καθαριότητα και πλύσιμο αγαλμάτων;

Είναι απαραίτητο να γίνει προμήθεια πινακίδων και καθαριότητα και πλύσιμο αγαλμάτων γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος; Πριν ο Δήμαρχος εκδηλώσει τη γαλαντομία του, με δημόσιο χρήμα, σκέφθηκε άραγε τα τεράστια προβλήματα ακόμη και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν  σήμερα πάνω από 800 συμπολίτες μας;

Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού επισημαίνουν ότι μόνο “τυφλός”, από οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την αδήριτη ανάγκη μιας άλλης  πολιτικής μιας Κοινωνικής πολιτικής και όχι συνέχιση πολιτικής συστηματικών Σπαταλών σαν αυτή που δυστυχώς ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Δήμος μας.

 

Οι καιροί απαιτούν καινοτόμες δράσεις, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και στην δημιουργία υπεραξίας. Απαιτούν “νέες ιδέες στη νέα εποχή”, σύμφωνα με το προεκλογικό σας σύνθημα κύριε Δήμαρχε και όχι τις παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις που εφαρμόζετε. Δυστυχώς μέχρι στιγμής αποδεικνύετε ότι νέες ιδέες δεν διαθέτετε.

Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας

 

Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων

ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος

ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου

 

Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας

Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ελευθέριος Πέππας